2019-06-03 14:35:24

Proslavili smo Dan škole - Naj učenik Domagoj Sedlaček

Svečanost obilježavanja Dana škole održan je na sam rođendan našega pjesnika Vladimira Nazora. Počelo je veselom priredbom kojom su učenici i njihova mnogobrojna publika proputovali uz pjesmu i ples kroz različite krajeve Hrvatske i svijeta. Na priredbi, koju je osmislila učiteljica Vesna Đurčević Jović, sudjelovala je dramska grupa škole te učenici razredne nastave, posebnog razrednog odjela, učenici koji pohađaju nastavu češkoga jezika te učenice Područne škole Podgorje. Naši Mali slavuji pod ravnanjem nastavnice glazbene kulture Katarine Margetić pokazali su svu raskoš svojih upjevanih glasova kao i solistice Školskoga pjevačkoga zbora koje su svojom vokalnom izvedbom zatvorile priredbu.

Pozornicu su krasili stolci koje su ukrašavali učenici škole sudjelujući pritom u projektu “Sprječavanje nastanka otpada – ponovna uporaba” koji je proveden pod pokroviteljstvom Grada Virovitice, a u školi ga je provodila učiteljica likovne kulture Vedrana Torbaji.

Mada u petak nije bilo organizirane nastave za učenike škole, oni su se u velikom broju odazvali igri Escape room  koju su za njih pripremili njihovi učitelji. Bilo je potrebno riješiti niz zagonetaka te pronaći ključ koji će ih izvesti iz učionice. Ključ znanja zatim su u ruke dobili i učitelji sudjelujući u Prvom školskom pub kvizu koji je održan u prostoru škole. Uz smijeh i zabavu pet ekipa natjecalo se u odgovaranju na postavljena pitanja iz različitih područja koja su za njih pripremili učitelji Vesna Đurčević Jović, Žarko Klaić, Jasenka Kolarić Barač i Elvira Slavić Tomšić. Iz svega viđenog može se definitivno zaključiti da „Čovjek uči dok je živ.“

Da naši učenici vrijedno i marljivo uče tijekom školske godine moglo se vidjeti navečer u prepunom Gradskom kazalištu gdje je uz prigodan program nagrađeno za svoj obrazovni, umjetnički i sportski rad ukupno 173 učenika te veliki broj njihovih mentora. Program je otvorila ravnateljica škole Sanjica Samac te je uz pozdrav mnogim uzvanicima, pročelnicima, ravnateljima drugih škola, roditeljima i svim ostalim gostima istaknula kako je ponosna na svoje kolege i učenike koji svojim radom pridonose ugledu škole.

Velikim pljeskom nagrađeni su ovogodišnji jubilarci, a posebno gospođa Nevenka Kolarić koja je nakon 45 godina predanoga rada odnedavno u zasluženoj mirovini.

Pri samom kraju programa, s nestrpljenjem je dočekano i proglašenje ovogodišnjeg  naj učenika Osnovne škole Vladimir Nazor  Domagoja Sedlačeka koji je svojim radom tijekom osmogodišnjeg školovanja zaslužio da postane najbolji od najboljih.

 

Čestitamo!

                                                                                                           Kristina Đeri

 


Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica