2019-05-24 15:53:54

DRŽAVNA SMOTRA I NATJECANJE HRVATSKIH GLOBE ŠKOLA

Državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je od 15. do 17. svibnja 2019. godine u OŠ Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Školu su predstavljale učenice Sara Vranić 8.c, Laura Paurić 8.d i Arijana Babić 7.d.  Naša ekipa osvojila je jedanaesto mjesto u kategoriji orijentacijskog natjecanja.


Na državnu Smotru i natjecanje ove godine je pozvano ukupno 40 škola, koje su vrijedno radile u proteklih godinu dana i time skupile dovoljno bodova za dolazak na državno natjecanje. Prvi dan natjecanja imali smo svečano otvaranje u školi domaćina.

Drugi dan SIN u prijepodnevnim satima održano je orijentacijsko natjecanje. Naša ekipa startala je 20. po redu. U orijentacijskom natjecanju dio bodova nosi brzina kojom se protrči staza, a dio bodova znanje koje ekipe pokazuju na kontrolnim točkama u teoretskim i praktičnim zadacima.

Sveukupno smo osvojili 36,2 boda i plasirali se na jedanaesto mjesto.

 

U poslijepodnevnim satima održano je predstavljanje školskih projekata po sekcijama. Naša ekipa predstavila je zajednički projekt koji smo radili zajedno sa OŠ iz Virja: „Statistička obrada temperature zraka i usporedba podataka škola Virovitica i Virje za razdoblje od 1.1.2014. do 31.12.2018. “. Učenice su predstavile projekt u zadanom vremenu pred državnom komisijom i snalažljivo odgovorile na sva postavljena pitanja.

 

 

Bravo djevojke!

 


Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica